2021-09-27 08:45:36• hírek • Szatmár.ro

Cukrászversenyt tartanak Kaplonyban – Nevezzen be Ön is!

Október 10-én, vasárnap délután 15 órai kezdéssel a kaplonyi kultúrotthonban hagyományteremtő szándékkal cukrászversenyt tartanak. Kaplony községben igencsak ügyes cukrászok vannak, minden nagymama, sőt, az édesanyák némelyike is finom tortát készít.

„Ízleljük meg ezeket! Lássuk: ki a legjobb! Neves cukrászmester fog ítélkezni azon torták között, amelyeket neveznek. Jó tanácsokat fog mondani, javaslatokkal fog élni. Nevezzen be Ön is a tortájával, derüljön ki végre: ki a legjobb kaplonyi cukrász.

Ugyanekkor és ugyanott – a kaplonyi kultúrotthonban – megkóstolhatjuk Kaplony tortáját. A nagyváradi Ludescher Gabriella elkészíti a kaplonyi nagytemplomot ábrázoló tortakülönlegességet. Ezt a helyszínen fel is vágják, és meg is kóstolni, mégpedig szeletenként 5 lej ellenében.

Szeretettel és tisztelettel várnak a szervezők minden édesszájú kaplonyit az alkalomra. Örüljünk közösen Kaplonynak, örvendezzünk egymásnak!” – írják a szervezők.

Az eredeti ötlet: Magyarország tortája

Magyarország tortája immár több mint egy évtizede készül el az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Köztársaság kormányának felkérésére a 2007. augusztus 20-i ünnepségre alkotta meg először az ország tortáját, azóta a Miniszterelnöki Hivatal és az Ipartestület minden évben közösen írja ki a pályázatot, amely során az ország különböző pontjain található cukrászatok nevezhetnek saját tortáikkal, a megtisztelő cím elnyerésére.

A kiválasztást mindig egy neves szakmai zsűri végzi. Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően számos cukrászdája árusítja. A szervezők elképzelése szerint évről évre – más és más alapanyagok felhasználásával – elkészítik Kaplony tortáját is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: